Wapening leggen

Betonvloeren De Ronde kan u wapening leveren en aanbrengen voor uw betonvloer en funderingen.

Dit kan in verschillende maten worden worden geleverd. Wapeningnetten zijn P-matten 2 x 5 meter en B-matten 2,5 x 5,95 meter. Diameters die wij veel gebruiken zijn bij P-matten 5 tot 10 mm en bij B-matten 6 tot 10 mm. Bij veel werken die wij tegen komen zijn de overlapping zeer gering. Je moet altijd 1 maas overlappen om scheuren te voorkomen. Hier kan Betonvloeren De Ronde u alles over vertellen.

De matten zijn op de volgende manieren te leggen.

Dubbel net:
Werkwijze is zand – folie – betonrib(steen) – wapening – supporters – wapening.

Altijd minimaal 2,5/3 cm dekking boven het wapeningsnet ivm betonrot. Dit wordt meestal gemaakt voor vloeistofdichte vloeren of waar geen dilataties mogen zijn. En bij minder draagkrachtige ondergrond bijvoorbeeld bij een vloer op heipalen.

Enkel net:
Werkwijze is zand – betonrib(steen) – wapening.

Ook hier altijd een minimale dekking van 3 cm boven het wapening net. Bij grotere oppervlakken is het verstandig om dilatatievoegen te zagen.

Op maat gemaakte bewapening voor uw fundering. Wij leveren en verwerken ook op maat gemaakte bewapening voor uw fundering of vorstrand.

Staalvezel bewapening:
U kunt ook kiezen voor een beton waardoor de bewapening door de beton vermengt is door middel van staalvezels. 25 tot 45 kg per m³. Het voordeel van staalvezels is dat het qua arbeid voordeliger is. Een nadeel is dat er wel eens een staalvezel in de toplaag kan zitten ,dit wordt grotendeels voorkomen door de vloer in te strooien met kwarts.

Kunstofvezel bewapening:
Er bestaat ook de mogelijkheid om uw betonvloer te bewapenen met kunstofvezels,  fibril, dit kan alleen met een zeer goede ondergrond. Ook hier moeten dilataties aangebracht worden bij grotere oppervlakken.

Betonvloeren De Ronde levert alle staalnetten in FeB 500 komo gekeurd.