Betonvloer vlinderen

Een betonvloer vlinderen kun pas je doen als het beton hard genoeg is om er op te lopen. Het overtollige water wat er nog op ligt wordt er met een watertrekker afgehaald. Dan gaat de vlindermachine de bovenste laag van het beton open schuren. Betonvloeren De Ronde vlindert met diverse machine’s.

Wanneer de vloer los is geschuurd kan er indien gewenst begonnen worden met het instrooien van de slijtlaag. Dit wordt met een schep heel zorgvuldig gestrooid, zodat er geen hopen op de vloer liggen. Dan wordt met de vlindermachine de slijtlaag ingedraaid. Als de betonvloer droog genoeg is kan er met het polijsten begonnen worden. De betonvloer wordt zo vaak gevlinderd totdat de toplaag glad en gesloten is. De vloer heeft nu een zeer harde toplaag gekregen. Deze toplaag is zeer slijtvast.

Er zijn verschillende soorten slijtvaste korrels welke in verschillende hardheidsklassen worden ingedeeld. We kunnen dus bij de afwerking van de vloer de slijtvastheid van een vloer in hoge mate beïnvloeden. Alle slijtvaste korrels worden vermengd met cement zodat deze zeer goed aan de betonvloer hechten. De strooilaag kan ook worden voorzien van een cementkleurstof, zodat op een relatief goedkope manier de vloer een kleurtje krijgt. De vloer wordt niet zo strak als een coating maar wel natuurlijk en hechtvast. De vloer moet dan wel worden nabehandeld met een was of blanke coating om vervuiling tegen te gaan. Betonvloeren De Ronde geeft hier bij graag advies.